maanantai 19. maaliskuuta 2018

Puutarhuri lomailee

Tämä puutarhuri talvilomaili viime viikolla Lanzarotella. Ja kun puutarhuri lomailee, se kuvaa kasveja. Ja vähän maisemia. 




Aaloeita oli vaikka minkä sorttisia, niin kuin muitakin kaktuksia. Lanzarotella myös viljellään aaloeta kosmetiikkakäyttöön. Toimiipa siellä yksi aaloen tuottaja, joka valmistaa kaikensorttiset voiteet valmiiksi tuotteeksi saakka saarella.b









Hotellialueita reunusti leikatut kiinanruusu aidat, tai kaktusaidanteet. 



Turistialueilla näkyi myös suuria alueita pelargoneja, eikä missään ketää joka nyppisi kuihtuneet kukat pois! Minusta näytti siltä, että kuihtuneet kukat vain peittyivät uuteen innokkaaseen kasvuun.



Bougainvillea, portulakkaa ja paljon muuta. Voi, miten se meidän kesä vain tuntuukaan lyhyeltä.






 Vaikka lomailu on vallan mukavaa ja rentouttavaa, ja ainainen kesä tuntuisi loskan ja räntäsateen keskellä houkuttelevalta on meillä kuitenkin täällä ilmastossamme jotain sellaista mitä monessa muussa maailman kolkassa ei ole. Muunmuassa monet maailmalla hankaluuksia aiheuttavat kasvintuhoojat eivät selviä talvista pohjolassa. Nyt muistaa taas kantaa oman kortensa kekoon, jotta asian laita pysyisikin sellaisena. 

Kertatoisensa jälkeen pullojen ja tölkkien kierrätyksen mallimaassa kasvanut kansalainen tuntee suurta vääryyttä tunkiessa vesi- ja muita pulloja roskikseen. Koko matkalla huomasimme yhden ainoan kierrätyspisteen, missä oli omat säiliöt muoviroskille, lasille, biojätteelle ja paperijätteelle. Edistystä kai sekin. 


Terveisin,
Jenni






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.