perjantai 6. huhtikuuta 2018

Nordiska Trädgårdar 2018 - Tuulan Top5



Vierailimme toissaviikonloppuna Jennin kanssa Tukholmassa pohjoismaiden johtaviksi puutarhamessuiksi itseään tituleeraavilla Nordiska Trädgårdar 2018 -messuilla. Rento messutunnelma teki vaikutuksen ensikertalaisiin.





1.Pelargoniat

Naapurikansan pelargoniahulluus tarttui välittömästi messuhalliin astuessa. Kestosuosikki 'Morbackan' lisäksi tarjolla oli valtava kirjo erilaisia lajikkeita. Löytyi ruusunnuppupelargoniaa, tulppaanipelargoniaa, läjäpäin erilaisia tuoksupelargonioita, kirjavalehtisiä lajikkeita ja paljon muuta. Pelargonioita oli tarjolla usealla eri osastolla sekä pistokkaina että kukkivina kasveina ja kauppa kävi kiihkeänä.








Messuilla julkistetaan Ruotsin vuoden pelargonia. Vuoden 2018 pelargoniaksi raati oli valinnut  lajikkeen 'Picotee Pink'. Ihana lajike! Sen valkoisia kukkia reunustaa kirsikanpunainen raita. Kukinnon luvataan kestävän kauan. Hempeänväriset kukkatertut tuovat mieleen hortensian kukinnon, valitsijaraati kutsuikin lajiketta hortensiapelargoniaksi. http://aretspelargon.se/aretspelargon-2018/ 


Årets Pelargon: Pelargonium x hortonum 'Picotee Pink'

2. Puutarhatyökalut

Monella osastolla oli tarjolla viehättäviä puisilla varsilla ja kahvoilla varustettuja puutarhatyökaluja. Näissä cottagegarden - henkisissä työkaluissa oli ergonomisesti muotoillut kahvat ja takuuta useampi vuosi. Ja ne olivat niin nättejä ettei haittaa vaikka jäisivät kesken töiden pihaan lojumaan, mielestäni voittavat viehkeydellään puutarhatontut ja monet muut koristehärpäkkeet mennen tullen. 
  






3. Suosikkimessuosastoni Bloem

En vaan meinannut päästä täältä millään eteenpäin. Kaikkia lemppareitani: laventelia, esikoita, ihania tuoksuvia narsissikimppuja, överivärikkäitä kukkakimppuja ja tietenkin paljon pelargonioita.

    







4. Rustiikkinen, romanttinen tyyli

Monella osastolla oli myynnissä ja näytillä ruosteisia obeliskeja, istutusastioita ja erilaisia somisteita. Myös harmaantunutta puuta, tiilipintaa, sinkkisoikkoja ja uurnanmallisia istutusastioita näkyi runsaasti.
    











5.Keväinen tunnelma

Vaikka väkeä oli valtavasti ja välillä sai tehdä useamman yrityksen päästäkseen edes lähelle joitakin osastoja, niin päälimmäisenä jäi mieleen ihana kevättunnelma: värit, tuoksut ja kukkien runsaus.
  













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.