torstai 5. huhtikuuta 2018

Runsaat ideapihat ja parvekkeet

Nordiska Trädgårder- messuilla oli monenlaisia ideapihoja ja -parvekkeita. Yhdistävä tekijä tuntui olevan seinälle nostetut kasvit, rustiikkiset astiat sekä runsas lehtikasvien käyttö. Kaiken ei tarvitse aina kukkia. Toki ajankohtaan sopivat sipulikasvit olivat suuressa roolissa, varsinkin pihoilla.


 Mustavalkoinen on aina muodissa, yhdistettynä tämän hetken trendikasvi eukalyptukseen.

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni


Ruosteisia istutusastioita, rottinkia ja kuluneita puu huonekaluja...
Kuva:Jenni

Kuva:Jenni



Oma suosikkini taisi olla tämä mehikasviparveke. Parvekkeella oli hienosti yhdistettynä mehiruusukkeita, sammalta, kiviä sekä pohjoisen mäntyjä ja kuusia. Talvehtimista tässä toki ei ole meidän oloihin huomoitu lainkaan.
Kuva:Jenni

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni


Tunnelmallista sinistä, valkoista ja räsymattoja. Jollain aurinkovarjokauppiaalla, ehkä JYSKillä näkyi myös "jouluvalot" ripustettuna aurinkovarjon sisäpuolelle. Kuva tuosta varjosta jäi tietysti ottamatta, mutta idea näytti kyllä kivalta.
Kuva:Jenni

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni
 
Monella osastolla näkyi uurnamaisia istutusastioita. Tällä osastolla isoissa maljoissa oli komeat kameliat.
Kuva:Jenni

Kuva:Jenni
 

Mustavalkoista piristämässä sitruunoita ja orvokkeja. Ruukuissa on kasvamassa sipulin versoja.

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni





Kaktuksia, hirvensarvisaniaisia, peikonlehtiä ja maijoja. Tuo kaktus on varmasti ainoa kasvi jota voisi ajatellakkaan parvekkeelle noin suurissa määrin ja noin pienissä ruukuissa.
Kuva:Jenni

Kuva:Jenni


Messujen parhaaksi valittu parveke oli sävyiltään melko vaalea. Parvekkeella oli raudoitusverkkoa seinille nostettuna sekä yrttejä saviruukuissa ruosteen värisessä hyllykössä. Katossa roikkuvat tulppaanit sipuleineen päivineen ylösalaisin.
Kuva:Jenni

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni

Kuva:Jenni



Ideapihoilla oli paljon sipulikukkia ja jaloleinikkejä. Myös hyötykasvit oli edustettuna jossain määrin joka pihassa. Huomio kiinnittyi erilaisiin amppeliratkaisuihin, naruamppelin sisään sujautettu sinkkivati tai vanha kattila toimitti virkaa ja täytyy myöntää että varsin tyylikkäästi. Jos vati on kyllin suuri, voi muovisen amppelin asetella sinkkivadin sisään ilman että kasvia istuttaa vatiin. Näin ollen ylimääräisen veden voi kipata sinkkivadin laidan yli tarpeen vaatiessa.


Ideapihoilla oli myös varsin kivoja vesiaiheita. Vanhoista tynnyreistä, sinkkiämpäreistä ja vesiränneistä rakenneltuja...

Kuva:Tuula

Kuva:Tuula



Kuva:Tuula

Kuva:Tuula

Kuva:Tuula

Kuva:Tuula

Kuva:Tuula

Kuva: Tuula




Viimevuosien hittituote 'Tomtato' löytyi messuilta myös.

Kuva:Tuula




Koko messuilta jäi päällimmäisenä mieleen että lähes kaikki myyjät mitä messuilla oli littyivät jotenkin pihaelämään ja luontoon. Toki oli myös muutamia juusto- ja lakukauppiaita, mutta vain kourallinen. Kokonaisuudessaan oli siis mukavat messut, ensivuonna uudestaan!  
Terveisin, Jenni




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.