torstai 31. toukokuuta 2018

Kesäkukkien riemua!

Yhdistele kesäkukkia rohkeasti. Pihassa on oikeat kukat silloin, kun ne miellyttävät asukkaan silmää, ei silloin kun väriympyrää on tulkittu "oikein". Jos kuitenkin epäilyttää listasin pari vinkkiä, joilla pääsee alkuun.


Laiskan kastelijan kannattaa valita kuumalle paikalle kasveja, jotka pärjäävät vähemmällä hoidolla. Viimeistellyn lopputuloksen saa, kun ruukun pinnan peittää kivillä, jolloin multa ei näy. Multapinnan peittäminen kivillä estää myös kosteuden haihtumista.

 Villit ja värikkäät ruukut näyttävät hyllyssä ehkä jopa hyökkääviltä. Kun rukkuihin istuttaa kasvit, lopputulos voi kuitenkin olla jopa rauhallinen.
Kirkkaan vihreään ruukkuun on istutettu valkoista markettaa, valkoista verbenaa ja pehmytmesiheinää.



Kun kirkkaan vihreään ruukkuun istutetaan vain valkoisia kasveja, saadaan rauhallinen yleisvaikutelma. Jos tavoitteena on riemunkirjava lopputulos, valitse ruukkuun pinkkiä, keltaista  ja vaikkapa limeä.

 
Lilassa ruukussa suikeroalpi, lehtibegonia, daalia ja viiruhelpi.

Lilaan ruukkuun valittiin kirkas suikeroalpi, syvyyttä tuo dramaattinen lehtibegonia. Lila daalia kokoaa istutuksen yhteen ja kaiken päällä tuulessa huojuva viiruhelpi tuo keveyttä.

Pinkissä ruukussa pelargoni, verbera, miljoonakello ja pronssisara.


 Pinkkissä ruukussa ovat oikeat auringonpalvojat pelargoni ja verbena. Pronssisara tuo pehmeyttä ja kestää vielä kanervienkin kaverina syksyllä. Kun valitaan saman värin eri sävyjä on lopputulos usein onnistunut.
Turkoosissa saviruukussa vaaleansinikukallinen härmesalviä, valkoinen verbena, curry-yrttisekä valkoinen neilikka.

Sinkkisankoon on istutettu timanttikukka, amppelirusokki, limen vihreä hopeakäpälä sekä amerikankeijunkukka.

Sangossa huovinkukka, 'Vintage vodka' -verbena, lehtibegonia sekä arabiansulkahirssi 'Rubrum'.



Valkoisessa emalisangossa kosmoskukka, petunia ja hopeaputous.
 Välttämättä istutuksessa ei tarvitse olla ollenkaan kukkia. Leikittele lehtimuodoilla ja vihreän eri sävyillä. Istuta samaan ruukkuun punalehtisiä sekä harmaalehtisiä kasveja, saat dramaattisen lopputuloksen.

 

 Tee portaille ruukkuryhmä, missä kasveilla on jokin teema. Kannattaa kokeilla ruukkuihin eri kasveja, mutta kuitenkin niin että jokin yhdistävä teema toistuu ruukusta toiseen. Tai valitse pelkästään yhtä kasvia erilaisiin ruukkuihin.
Meidän portailla on tänä kesänä laventelia, limeä hopeakäpälää, suikeroalpia ja viiruhelpeä.

Haalistuneet kamalan rumat muoviruukut sai lähes hävitystuomion. Saivat kuitenkin mahdollisuuden, ja kun niihin istutti kasvit, ne eivät näytä sittenkään hassummilta.

Pinkissä ruukussa on pehmytmesiheinä, koristeoregano sekä vaaleanpunaista markettaa.
Pinkin ruukun parina vaaleanpunaista riippapelargonia sekä valkoista miljoonakelloa tummanharmaassa ruukussa.

Kesäkukkaterveisin,
Jenni



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.